خشایار بریزکی یکی ازفرزندان موفق شهر الوند است که در سال ۱۳۷۳ در شهر الوند به دنیا آمده و در کنکور سال ۹۲ با تلاش و پشتکاری خود توانست رتبه ۶۹ در منطقه و رتبه ۱۷۴ کشوری را در رشته ریاضی فیزیک به دست بیاورد و در حال حاضر در رشته مکانیک در دانشگاه صنعتی شریف تهران مشغول به تحصیل است.
خبرنگار ندای البرز گفتوگویی را به مناسبت روز دانشجو با این فرزند الوند انجام داده که از نظر میگذرد.
ندای البرز: دوران دانش آموزی خود را در کجا سپری کردهاید؟
بریزکی: دبستان ولایت در شهر الوند مدرسه دوران ابتدایی بنده بود اما دردوران دبستان وقتی که به پایه پنجم ابتدایی نزدیک می شدیم بحث آزمون های ورودی به مدارس نمونه راهنمایی مطرح بود که توانستم در آزمون مدرسه راهنمایی تیزهوشان قزوین قبول شوم و دوران راهنمایی و دبیرستان خود را در مدرسه استعدادهای درخشان شهید بابایی گذراندهام.
ندای البرز: دوران مطالعه در زمان کنکور را چگونه سپری کردید؟
بریزکی:من از زمان دوران دبستان به درسهایم اهمیت میدادم ، به همیندلیل در سال آخر دبیرستان با سختیخاصی مواجه نشدم و در سال آخر تنها به تمرین بیشتر در تستزنی و حل سوالات مختلف پرداختم و در کنار مطالعهام برای کنکور به ورزش و تفریح خودم برای تجدید قوا میپرداختم.
ندایالبرز: آیا شیوه مطالعه خود را به داوطلبان کنکور پیشنهاد میدهید؟
بریزکی: با توجه به حدیثی از امام صادق ع هر فردی بایستی هرروز خود را به چهار قسمت تقسیم کند که یک قسمت آن تفریح است و من به داوطلبان توصیه میکنم علاوه بر مطالعه درست و دقیق برای آمادگی در کنکور به استراحت و تفریحات سالم خود اهمیت بدهند.
ندای البرز: بهعنوان جوانی که فضای کنکور را کاملا تجربه و حس کرده اید نظرتان در مورد حذف کنکور چیست؟
بریزکی: کنکور به یک کابوس برای داوطلبان کنکور تبدیل شده است و کار به جایی رسیده که برخی از خانوادهها از دوران ابتدایی دانش آموزان خود را با نکات تست زنی آشنا میکنند تا کنکور خوبی را در آینده بتوانند پشت سر بگذرانند و این موضوع خلاقیت کودک را از بین می برد و این نشان می دهد که شیوه برگزاری کنکور در ایران مناسب نمیباشد و بایستی جایگزین مناسبی را برای آن درنظرگرفت.
ندای البرز: با توجه به رتبهای که در کنکور سال ۹۲ کسب کردید به چه علت دانشگاه صنعتی شریف را برای ادامه تحصیل انتخاب کردید؟
بریزکی: دانشگاه صنعتی شریف یکی از دانشگاههای مطرح در بحث صنعتی و فنی است و طبیعیست که با توجه به رتبهای که در کنکور به دست آورده بودم این دانشگاه مطرح در سطح کشور را برای ادامه تحصیل انتخاب کنم.
ندای البرز: دانشجوی دانشگاه شریف بودن چه حس و حالی داد؟
بریزکی: با توجه به فشاری که کنکور به داوطلبان وارد می کند در ابتدای ورود به دانشگاه علم وصنعت شریف همراه با ذوق و شوق است و سیستم آموزشی جدید، آدمهای جدید برای افراد جذاب است اما به مرور زمان انگیزه های جدیدتری برای دانشجویان پیش می آید و دانشجویان را در گیر می کند.
ندای البرز: به نظر شما دانشجویان چه تاثیری میتوانند در پیشرفت کشور داشته باشند؟
بریزکی: یکی از ویژگی اکثر دانشجویان جوان بودن آنها است که این ویژگی موتور محرک کشور است و نشاطی که جوانان دارند میتواند کشور را تحتتاثیر قراربدهد و دانشجویان با توجه به اینکه از یک طرف با جامعه در ارتباط هستند و از طرف دیگر با مسئولان و افراد دست اندرکار کشوری در ارتباط هستند و ویژگی آرمان گرایی دانشجویان تاثیر به سزایی در ساختن و پیشرفت یک کشور دارد.
ندای البرز: آیا مسوولان کشور توجه و اعتماد کافی به دانشجویان داشته و میدان عمل به دانشجویان میدهند؟
بریزکی: دانشجویان به دلیل اینکه آزاد هستنند و تعلقی به سیاست خاصی ندارند مسایل مختلفی را برای پیشرفت کشور به مسِئولان مطرح میکنند که متاسفانه آنچنان که باید دانشجویان را به دلیل بازیهای سیاسی درک نکرده و به دانشجویان میدان عمل کافی داده نمی شود هر چند به ظاهر دانشجویان را تایید میکنند اما متاسفانه در عمل فضای کافی در اختیار دانشجویان قرار داده نمیشود وحمایت نکردن مسوولان از دانشجویان انتظار این قشر را به حدی رسانده است که به مانع قرار ندادن مسئولان قانع شده و انتظار حمایت آنچنانی از مسولان را ندارند.
ندای البرز:مهمترین مشکلات و موانعی که امروز دانشجویان ما با آن مواجه هستند چه میباشد؟
بری زکی: یکی از انگیزههای دانشجویان در بدو ورود به دانشگاه کمک به پیشرفت کشور از طریق مهارت ها و اموزشهایی است که در دانشگاه کسب میکنند و حال هر چیزی که در سر راه این هدف قرار بگیرد به یک مانع بزرگ تبدیل میشودکه توجه نکردن مسوولان و میدان ندادن به دانشجویان در مسایل کشور و مناسب نبودن فضای کار از مهمترین موانع دانشجویان است که این مسایل باعث سرخوردگی نخبگان مردم که همان دانشجویان هستند می شود به طوریکه خیلی از دانشجویان به فکر رفتن از ایران میافتند.
ندای البرز: در طی مدت تحصیل در دانشگاه چه فعالیتهایی را در شهر الوند داشته اید؟
بریزکی:بنده حتی قبل از اینکه وارد دانشگاه شوم در دوران تحصیل دانش آموزی ارتباط خود با مسجد را حفظ کرده بودم و هر روز به مسجد رفت و آمد داشتم و با بچههایی که در مسجد فعالیت داشتند ارتباط داشته و کارهای فرهنگی انجام میدادم و در حال حاضر نیزبه این فعالیتها ادامه میدهم و در کلاس هایی که برای اوقات فراغت دانش آموزان برای تابستان و فصلهای دیگر سال در نظر گرفته شده بود بهعنوان مدرس فعالیت داشتم.
ندای البرز: ارتباط مستمر شما با مسجد چه تاثیراتی در زندگی شخصیتان داشته است؟
بری زکی: یکی از موضوعاتی که در رفت و آمدهای مسجد و کارهای فرهنگی مسجد مطرح میشود مباحث دینی است و از آنجا که مباحث دینی با زندگی مسلمانان عجین است و مباحث فرهنگی مساجد به اندازهای مهم و با ارزش است که مسائلی همچون مسئله کنکور که برای جوانان به یک غول تبدیل شده است بیاهمیت است و این روحیه امیدوارانه باعث موفقیت هر فردی در زندگی شخصیاش میشود.
ندای البرز: به عنوان یک دانشجوی موفق مسجدی مسئولیت چه رسالتی را نسبت به جامعه بر دوش خود احساس می کنید؟
بری زکی : به عنوان یک دانشجو مهمترین رسالتی که بر دوش دارم روحیه «ما می توانیم » است که بایستی این روحیه را در بین نوجوانان . جوانان ایجاد و تقویت کرد و این موضوع کار خیلی مهمی بوده چنانچه این روحیه در آینده کشور تاثیر به سزایی دارد.
ندای البرز: چه عواملی را در موفقیت خود موثر می دانید؟
بریزکی: عوامل موفقیت را نمیتوان در یکی، دو مورد خلاصه کرد بلکه بایستی یک بازده زمانی پنج الی ده ساله را در نظر گرفت تا بتوان به عوامل موفقیت در این بازده زمانی دست پیدا کرد که از مهمترین این عوامل توسل و اعتماد داشتن به خداوند است به طوری که به تدبیر خداوند در مسائل ایمان داشت.
ندای البرز:حرف آخر شما به کنکوری ها؟
بریزکی: دانش آموزان تلاش کنند که استعدادها و جایگاه خود را بشناسند و از ظرفیتهایی که میتوانند از آن استفاده کنند را شناخته و در راه موفقیت خود قدم بگذارند.
تهیه گزارش:سعید طیبی
انتشار دهنده: خانم زهرا غیاثوند
انتهای پیام/
